Szüreti felvonulás
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása


Idén is traktorral járták az utcákat a falu bátrai, kik beöltöztek és felvonultak az idei szüret tiszteletére. Sikerüljön jól az új bor, szőlő íze ne hagyja el soha, s csak addig tartson ki míg meg nem érik a következő esztendő termése!

Köszönet illeti minden résztvevőt!

Képek a felvonulásról!

 

 

Szüreti felvonulás szövege

 

 

Köszöntöm a falu apraját, s nagyját,

Kik a borhoz az édes nektárt adják.

Köszöntöm az összes részeg elmét,

Kik becsületüket elitták nemrég.

Az istenek hegyén született valaki,

Ki nekünk az édes nektárt találta ki.

Olymposz hegyén Dionüszosz itatta Zeuszt,

Ha te is ma így teszel, előbb-utóbb berúgsz.

Ünnepeljük együtt e régi hagyományt,

Legyen példa mindenkinek, ki ma minket lát.

Legyen hát együtt e díszes sereglet,

Kik a mai napon idesereglettek.

 

 

Mélyen tisztelt falusiak és kedves vendégeink. Vigadalomra ébredjünk egy pár év után megint, de mielőtt elmerülnénk e nap örömibe. Hallgassuk meg dalaimat, de ízibe.

 

Fussuk végig gyorsan mi falunkban történt, remélem megúszom, az esetleges bűntényt. Mert vigyázni kell, mit mondok és kinek, nehogy még a végén bíróságra vigyenek!

 

Az úr 2011-ik esztendejében, nem üldögélünk bánatosan, tétlen. Szóljunk gyorsan mindenkinek, sógornak, komának. Eljött az ideje a szüreti mulatságnak.

 

Itt mulat a falu apraja és nagyja, búját, bánatát mind otthon hagyja. Bor folyik a csapból, ihatja, ki bírja. Részegségéért ki-ki csak magát okolja.

 

Vése községét lakja néhány lakó, kinek boros hordója megvan néhány akó. Egytől egyig úriember, csak nincsen rajtuk zakó. Emlékük a múlt estéről, sokszor elég fakó.

 

Kocsmából hazafelé azon gondolkozok, fekvőrendőrön átesek, ha beborozok. Nem szabad sokat innom este, mert tüstént bevisz az a rendőr a balesetire.

 

A szőlőshegy ilyenkor olyan, mint a kaptár, aki lopni készül, azt hiszi a pince raktár. De hogy rabló nem csak hegyet járja, azt a faluban több idős ember is bánja.

 

Ha már sötétben a hegyen járunk, zseblámpás fiatalokkal nagyon vigyázzunk! Így történt az az eset, hogy valaki fényével idős asszonyokat kergetett.

 

Veszélyes hely Vésén a központ, emberünk egy amazontól kapott nagy pofont! Csattant is rendesen jobb lengő a vétlen fejen, női győzelemmel zárult a küzdelem.

 

Van a falunak dolgos őre, és ki figyeli őt majd jövőre? Vesznek hát a kamerák mindent, azt is, mikor az ifjú pár a harc után az út közepén megpihent.

Falunkban hagyomány a nemzeti vágta, főutcán futott a ló, csak rossz irányba! Autóval ment utána a zsoké sietve, mert elromlott a jószág GPS-e!

 

Nálunk ma már minden oké és az érdem mind azoké, kik a falut terelgetik, köszönetet mondunk nekik.

 

Falu és egyházvezetők, mind csupa példaképek ők. Becsület és tiszta erkölcs, ha mondom nehogy felkölts.

 

Aranyos gyémántos meleg hangú mamák, fotelban szundító horkolgató0s papák. Jázmin viráglelkű kedves szép leányok, kocsmából kidobott mulató zsiványok. Két napos kisbabák száz esztendős vének, tudjátok meg mindnyájan, műsorunk itt ér véget.

 

S akik mulatni szeretnének, induljanak mind, a bálba jöjjön, kinek bírja lába. Ropog a tánc, szól az ének, táncolnak majd ifjak, vének.

 

Mire végére értem  e sok közleménynek,

torkom is kiszáradt, de most jön még a lényeg.

Fogadják el meghívónkat a Szüreti Bálba,

Legyen mindenki vendég e nagy mulatságba’

Lesz is ott majd dínom - dánom, eszem – iszom reggelig.

Hagyományunk így marad fenn a következő szüretig.

 

 

 

ÉLJEN !!!!!!!!!!


2012. október 13., szombat 22:04

Vissza