FÉMMŰVES PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

  Vése Község Önkormányzata, a Magyarországi Kovácsmíves Céh és a Hagyományok Háza

                                                     meghirdeti a

 

                     XV. ORSZÁGOS KOVÁCSTALÁLKOZÓT ÉS VERSENYT

 

         III. ORSZÁGOS FÉMMŰVES NÉPI IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZATOT.

 

               I. ORSZÁGOS FÉMMŰVES KIÁLLÍTÁST ÉS KONFERENCIÁT2016-ban már harmadik alkalommal hirdetjük meg az évente megrendezésre kerülő Országos Fémműves Népi Iparművészeti pályázatot. Ezúttal a pályázat alapításakor elképzelt komplex programot rendezünk, a kortárs fémes kézműves mesterségek helyzetének átfogó felmérésére és bemutatására. A program elemei:

  • pályázat és szakági népi iparművészeti zsűri,
  • országos kovácstalálkozó és verseny Vésén,
  • kiállítások Vésén és a budapesti Népi Iparművészeti Múzeumban,
  • ugyanitt fémműves konferencia és mesterség bemutatók.

A pályázatra és a szakági zsűrire várjuk kovácsok, rézművesek, ötvösök, kés és fegyverművesek, és más fémes szakmák kézműveseit, akik mesterségüket művészi fokon űzik. Pályázni 1-5 db, saját tervezésű és kivitelezésű alkotással lehet, szabadon választott témával és műfajban, vegyes technikával és többféle anyag kombinációjával is.

A pályázatra beadott műveket a Hagyományok Háza népi iparművészeti zsűrije bírálja el, és az 1., 2., 3. díj odaítélés mellett a megfelelő munkákat népi iparművészeti zsűriszámokkal hitelesíti. A pályázatra benyújtott alkotások mellett zsűriztetésre korlátlan számú munka adható be.

Zsűriztetési díj darabonként1500 Ft.

Leadási határidő 2016. 06.10.

Leadás helyszíne: Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztály. (Bp. I. ker. Szilágyi Dezső t. 6.)

A pályázati anyag zsűrizése 2016.06. 25-én lesz. A bírálaton kiállításra érdemesnek nyilvánított alkotásokat a Vései Országos Kovácstalálkozótól kezdve (2016.07.23.) kiállítjuk és ezt követően 2016. 10. 30.-ig Vésén a Községi Művelődési Házban tekinthető meg.

A pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására Vésén, a kovácstalálkozó záró ünnepségén, 2016. 07. 23.-án 19 órakor kerül sor.

 

Az I., II. és III. fémműves pályázat díjazott alkotásaiból, valamint a pályázati anyagokból, és a népi iparművészeti zsűriken eredményesen szereplő alkotásokból 2016.11.11. - 2016.12.30. között Országos Fémműves Kiállítást rendezünk a Népi Iparművészeti Múzeumban Budapesten I. kerület Fő u. 6. szám alatti termeiben.

Ugyanitt a kiállítás megnyitásának napján konferenciát rendezünk a fémművesség múltjáról és jelenéről, előadásokkal, konzultációkkal és bemutatókkal.

 

Tisztelt Fémműves Kollégák! Várjuk jelentkezésüket és részvételüket az III. fémműves pályázaton, valamint a kapcsolódó szakmai rendezvényeken. Részletes tájékoztatást Takáts Zoltántól, a kovácsok céhmesterétől kaphatnak ezen az elérhetőségen: 06 20 3478837, a pályázati anyag beadásáról, zsűriztetéséről: Hagyományok Háza Népi iparművészeti osztályon: 06 1 2018734.

Kiállítás és konferencia: Népi Iparművészeti Múzeum 06 30 6154134

Országos kovácstalálkozó és verseny: Vése község polgármesteri hivatal 06 85 345011                                                      


2016. február 17., szerda 08:46

Vissza