Polgármesteri köszöntő

Üdvözlöm Önt községünk internetes portálján.


Remélem megtalálja amit keres, illetve segíthetünk Önnek abban, hogy jobban megismerje településünket.

 

Minden közösség kiváncsi a saját múltjára, arra, hogy honnan származik, milyen hatások érték, milyen régen alapították. A mi kis falunk immár több mint 700 éves. Igaz, hogy településünk krónikása nem szolgálhat sem hazafias, sem lovagias hőstettel a Véseiek történetéből, de még egy romantikus szerelmi idillel vagy féltékenységi rémdrámával sem. Krónikásunk évszázados népszokást vagy néphagyományt sem talált Vése múltjában, pedig kiépítendő idegenforgalmunkat nagyban színesíthetné!

Mert végül is a múlt és a jelen megismerése, számbavétele arra jó, hogy feltegyük a kérdést : Hogyan tovább?


Sikereinkhez kellett és a jövőben is kell a vései emberek hite, bizalma és tevékeny közreműködése is. Az útnak azonban még közel sem vagyunk a végén. Sok minden történt, de sok feladat van még előttünk. Mi itt fogunk élni tovább, itt kell boldogulnunk, itt kell elvégeznünk a munkánkat, itt kell értelmes célokat kitűznünk magunk elé, itt kell nevelnünk gyermekeinket, és itt kell gondoskodnunk idős szüleinkről is. Közösen megmutathatjuk, hogy egy kicsi faluban is lehet szép környezetet kialakítani és élhető életet élni.


Községünk internetes portálja többek között ezen célokat is szeretné támogatni. Nem törekedtünk arra, hogy teljes, átfogó képet alakítsunk ki a község múltjáról, jelenéről. Erre sem anyagi, sem szellemi kapacitásunk nem jogosít fel bennünket.

Az internetes oldalunk megjelentetésével csupán azt szeretnénk elérni, hogy aki idelátogat, képet kapjon arról, hogy milyen is valójában ez a település, kik éltek, élnek itt és milyen lehetőségek várnak ránk az elkövetkezendő esztendőkben. Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésüket kis falunk és közvetlen környezetünk iránt, szívesen látjuk Önöket személyesen is.

Bertók László polgármester